top of page

KISAOHJEET JA REITIT

TERVETULOA NEXT TRIATHLON HELSINKIIN 30.7.2017

Tutustu kisaohjeeseen huolellisesti ennen kilpailua.  Jokaisen kilpailijan tulee myös osallistua kisainfoon. Kisainfossa käydään läpi kilpailun kulun ja turvallisuuden kannalta oleellisia asioita, ja lisäksi siellä on vielä mahdollisuus esittää mieltäsi askarruttavia kysymyksiä.

 

KILPAILUKESKUS

Kisatoimisto ja pukuhuoneet                           Vaihtoalue ja maali                     Kisatori

(Taivallahden Tenniskeskus)                                    (Hiekkakenttä)                                  (Hiekkakenttä)

Hiekkarannantie 2 00100 HELSINKI                     Hiekkarannantie 5                            Hiekkarannantie 6

                                                                                          00100 HELSINKI                             00100 HELSINKI

Avoinna: Launtaina 30.7. 18 – 20 ja                                                   

Sunnuntaina 31.7. 6:30 alkaen.

KISAINFOT

Kisainfot pidetään kilpailutoimistossa (Taivallahden Tenniskeskus) paitsi lastensarjojen kisainfo on lähtöalueella Hietaniemen hiekkarannalla.

Kisainfojen aikataulut löytyvät aikataulut sivulta

 

​​PALKINNOT

Palkinnot jaetaan henkilökohtaisilla matkoilla kunkin sarjan kolmelle parhaalle. Palkintoina tavarapalkinnot. Palkinnot seuraavissa sarjoissa:

 • Lastensarjat P/T 11- ja 13 -vuotiaat

 • Nuortensarja P/T 15 -vuotiaat

 • Supersprintti M/N

 • Sprintti (peesivapaa) M/N Yleinen, M/N 17- ja M/N 19-vuotiaat

 • Sprintti (peesikielto) M/N Yleinen, M/N 40-, 50- ja 60-vuotiaat

 • Perusmatka M/N Yleinen ja M/N 40-, 50- ja 60-vuotiaat

Palkintojenjakojen aikataulut löytyvät aikataulut sivulta.

 

Kisaviikonlopun aikataulut löytyy  täältä

 

PYSÄKÖINTI

Kisakeskukseen ei kilpailupäivänä pääse autolla, sillä Hiekkarannantie ja Hietakannaksentie ovat suljettu liikenteeltä kilpailureiteiksi. Pysäköintiin ei ole varattu erillistä aluetta kilpailuun osallistujille eikä yleisölle. Suosittelemme käyttämään lähialueen parkkihalleja, kuten lähellä kisakeskusta olevat Taivallahden Kasarmin pysäköintihalli, Pohjoinen Hesperiankatu 33 (Q-park) ja P-Ruoholahti, sisäänajo mm. Porkkalankatu 20 tai Länsiväylältä Salmisaarenkatu 9 (Europark).

Muita pysäköintihalleja löydät: Europark, Q-park, Finnpark

Pysäköinti kadun varrella kantakaupungissa:

Useimmilla vyöhykkeillä pysäköinti kantakaupungissa on maksutonta sunnuntaisin. Maksulliset ajat on kuitenkin hyvä tarkastaa aina liikennemerkistä, sillä osa keskustan pysäköintipaikoista on maksullisia myös sunnuntaisin ja pyhinä. Lisää tietoa pysäköinnistä kaupungissa löydät kaupungin sivuilta.

 

ENNEN KILPAILUA
 • Vahvista osanotto kisatoimistossa (Taivallahden Tenniskeskus, Hiekkarannantie 2) viimeistään 90 min ennen omaa lähtöäsi

 • Tarkista kirjekuoren sisältö; kisanumero, Chip-ajanottolaite, tarralappu

 • Laita kirjekuoressa olevat tarrat kypärään (eteen ja oikella) ja pyörään sekä Chip -ajanottolaite vasempaan nilkkaan (kadonneesta Chipistä veloitamme 20 €). Kiinnitysohje: ChipMountB

 • Solmi numerolapun kuminauha siten, että se sopii vyötärösi ympäri. Kuminauhan voit ottaa kisatoimistosta osanoton vahvistuksen yhteydessä!

 • Vie tavarasi vaihtopaikalle 60 -75 min ennen omaa lähtösi

 • Pyöräsi tarkistetaan (esim. jarrut kunnossa)

 • Laita vaihtopaikkasi kuntoon: Pyörä telineeseen, numerolappu ja kypärä roikkumaan pyörään, pyöräilykengät polkimiin tai pyöräsi viereen maahan ja juoksukengät sekä mahdolliset muut varusteet pyöräsi viereen maahan!

 • Valmistaudu kisaan

 • Ole viimeistään 10 min ennen lähtöä starttialueen lähellä sijaitsevalla odotusalueella

Muiden kuin kisatavaroiden säilytys

Kilpailijoiden kilpailun aikainen tavaroiden säilytys (siis muut kuin kisatavarat) on mahdollista kilpailutoimiston yhteydessä olevalla säilytysalueella. HUOM! Kilpailijan tulee merkitä kassinsa itse numerotarralla (kilpailukuoressa) ja luovutus tapahtuu vain kilpailunumeroa vastaan. Tavaransäilytyspiste on vartioitu koko tapahtuman ajan, mutta tavarasäilytys tapahtuu kilpailijan omalla vastuulla.

Pukuhuoneet

Tenniskeskuksen pukutilat ovat kilpailijoiden käytössä sekä ennen omaa suoritusta että sen jälkeen. Pukuhuoneiden pukukaappeja ei kuitenkaan saa käyttää kilpailunaikaiseen tavaroiden säilytykseen (kts. tavaroiden säilytys yllä). Tenniskeskuksessa on mahdollisuus saunomiseen. Hietaniemen uimarannalla on myös pukuhuoneet, wc:t ja suihkutilat, joita voi käyttää tapahtuman aikana.

KILPAILUN KULKU
Lähtöalueelle saapuminen.

Ole viimeistään 10 min ennen lähtöä starttialueen lähellä sijaitsevalla odotusalueella (hiekkarannalla).

Musiikkilaitteiden käyttö kilpailusuorituksen aikana on kielletty turvallisuussyistä.

Lähtö

Lähtö tapahtuu hiekkarannalla olevalta lähtöalueelta lähtöryhmittäin, paitsi Olympiamatkalla lähtö tapahtuu vedestä toimitsijoiden ohjeistuksen mukaan.

Uinti

Jos sinulla on ongelmia uinnin aikana, nosta toinen kätesi ylös ja huuda apua.

Olympiamatka

Uintiosuus uidaan yhtenä 1500  m lenkkinä. Uinti suuntautuu pohjoiseen kohti Humalluotoa. Humalluodon edustalta kierretään myötäpäivään poijut, jotka sijaitsevat ennen Humalluotoon johtavaa siltaa. Käännöksen jälkeen suunnataan Soutustadionin edustalta takaisin kohti Hietarantaa. Rantautuminen hiekkarannan pohjoispäätyyn.

Perusmatkan uintireitti:
Sprintti (750 m)

Uintiosuus uidaan yhtenä 750 m lenkkinä myötäsuuntaan. Startti tapahtuu rannalta ja rannalta uidaan kohtisuoraan ulos. Ensimmänen poiju sijaitsee Taivalluodon edustalla noin 250 m rannasta, seuraavat Taivalsaaren kärjessä ja viimeinen hiekkarannan edustalla.

 

Supersprintti (375 m)

Uintiosuus uidaan yhtenä 375 m lenkkinä myötäsuuntaan. Startti tapahtuu rannalta ja rannalta uidaan kohtisuoraan ulos noin 175 m ja kierretään kaksi poijua siten, että poijut jäävät oikean käden puolelle.

 

Lastensarjat (100 m)

Uintiosuus uidaan yksi poiju kiertäen myötäsuuntaan eli poiju jää oikean käden puolelle.

Kaikilla uintimatkoilla viimeinen poiju lähimpänä rantaa on sama ja rantautuminen tapahtuu samasta paikasta oranssin Head Swimming-kaaren alta.

 

Muiden matkojen uintireitit:
Uinnin ja pyöräilyn vaihto

Uinnista siirrytään siirtymäreittiä (osin huopamattoa/tekonurmea) pitkin rantautumisesta katsottuna vasemmalla sijaitsevalle vaihtoalueelle.

Laita uintivarusteesi oman pyöräsi kohdalle maahan.  Laita kypärä päähän (kiinnitä remmi) ja pue kilpailunumero ennen kuin otat pyörän telineestä. Numero tulee olla pyöräillessä takana. Tutustu pyörätelinealueeseen ennen kilpailua.

Taluta pyörä pyöräilyosuuden aloituspaikalle, joka sijaitseen noin 50 m vaihtoalueelta. Pyörän päälle saa nousta vasta tiellä olevan merkkiviivan jälkeen.

Pyöräily

Pyöräreitit ovat suljettu muulta liikenteelteeltä.

Perusmatka 40 km (2 kierrosta), Sprintti 20 km (1 kierros)

Pyörällä suunnataan Hiekkarannatietä ulos ja käännytään oikealle Hietakannaksentielle ja sitä jatkaen aina Hietaniemenkadulle asti. Hietaniemenkadulta käännytään Mechelininkadulle, jossa pyörätietä pitkin ajetaan Lapinlahdentielle. Lapinlahdentieltä Itämerensolaa pitkin Porkkalankadun kevyenliikenteenväylälle ja Länsiväylän risteykseen. Länsiväylän vasenta kaistaa pitkin poljetaan Haukilanhdenkadun ja KEHÄ II välillä olevalle huoltoliittymälle. Huoltoliittymästä takaisin samaa reittiä Länsiväylän vasenta kaistaa pitkin. Takaisin ajetaan samaa reittiä, mutta Mechelinin kadun osuus ajetaan ajoradalla vasenta kaistaa (vastavirtaan).

Supersprintti 11 km (1 kierros)

Samaa reittiä Länsiväylälle, mutta kääntyminen Länsiväylällä takaisin tapahtuu Koivusaaren huoltoliittymästä 5,5 km kohdalla.

 

Lastensarjat 4 km (1 kierros)

Samaa reittiä aina lähes Porkkalankadulle asti, mutta kääntöpaikka on niin kutsutulla Lepakonaukiolla ennen Länsiväylän liittymää.

 

HUOM! Pyörällä ajatetaan ajoradan oikeanpuoleista kaistaa ja ohittaminen tapahtuu vasemmalta aina Länsiväylälle asti, jossa siirrytään kaistan vasempaan reunaan ja ohittaminen tapahtuu oikealta. Kaikkien matkojen pyöräilyreitit kulkevat Itämerensolan läpi. Itämerensolassa aina Lepankonaukiolle asti tulee noudattaa erityistä varovaisuutta reitin kapeuden ja teknisyyden takia.

 

Mikäli joudut keskeyttämään kilpailusuorituksen pyöräilyosuudella, siirry pientareelle ja ota yhteys lähimpään liikenteenohjaajaan. Keskeyttänyt kilpailija/pyörä ohjeistetaan tai kuljetetaan kilpailukeskukseen tilanteen mukaan. Jokainen kanssakilpailija on velvollinen viemään eteenpäin viestiä reitillä keskeyttäneestä kilpailijasta. 

Huom! Länsiväylällä siirrytään keskelle kaistojen väliselle alueelle! Poistuminen Länsiväylältä muuta kuin kisareittiä pitkin on ehdottomasti kielletty.

Jokainen kilpailija vastaa omasta välinehuollostaan (vararenkaat/varaosat). Mahdollisten huolto- ja paikkaustoimenpiteiden ajaksi on aina siirryttävä pientareelle, Länsiväylällä kaiteiden yli keskialueelle.

Pyöräilyn ja juoksun vaihto

Ripusta pyörä satulasta telineeseen. Pyörän jättäminen muualle kuin telineeseen johtaa kilpailusuorituksen hylkäämiseen. Kypärän saa avata vasta, kun pyörä on nostettu telineeseen.

Laita kaikki pyöräilyssä käyttämäsi varusteet oman pyöräsi viereen maahan ja ota siitä juoksuvarusteesi. Juoksuvarusteiden vieminen vaihtoalueelle tapahtuu pyörän viennin yhteydessä.

Tutustu vaihtopaikkaan ennen kilpailua.

 

Juoksu

Kilpailunumero tulee olla juostessa edessä.

Perusmatka 10 km (3 kierrosta)

Juoksureitti suuntautuu vaihtoalueelta itään kohti Hietakannasta, josta kierretään takaisin Hietarantaan Hietaniemenkadun suuntaisesti. Hietarannasta Lapinlahden rantoja seuraten lähelle lahden pohjukkaa, jossa käännytään paluumatkalle kohti kisakeskusta.

Sprintti 5 km (2 kierrosta) ja Supersprintti 2,5 km (1 kierros)

Juoksureitti on muuten sama, mutta kääntöpaikka on aikaisemmin Lapinlahden rantaväylällä.

Lastensarjat 1,5 km (1 kierros)

Lastensarjan reitti kiertää Hietakannaksen ja kääntyy takaisin Hietarannatietä oikealle suoraan maaliin.

VIRALLISET HUOLTOPISTEET

Next Triathlonin virallinen urheiluravinnekumppani on XXXX, joten huoltopisteillä on tarjolla XXXX -urheilujuomaa. Juomahuolto on vain juoksuosuudella ja maalissa. Ei omaa huoltoa.

Juoksun huolto 1

Noin 50 m vaihtoalueelta

Vesi, XXXX-urheilujuoma

Juoksun huolto 2

Hiekkarannatien loppupäässä, noin 1,5 km juoksun jälkeen.

Vesi, XXXX-urheilujuoma

 

Juoksun huoltopiste 1 on käytössä vain vaihtoalueelta ulos mennessä ja huoltopiste 2 on käytössä kummastakin juoksusuunnasta jokaisella kierroksella eli huoltopiste on vähintään 1,5 km välein.

Maalin huolto

Vesi ja XXXX-urheilujuoma, kevyttä energiaa palautumiseen.

 

Pullon pudottaminen tai roskien heittäminen johtaa viiden (5) minuutin aikarangaistukseen penaltyboxissa vaihtoalueella (pyöräilyn ja juoksun vaihto, T2). Länsiväylällä pullon pois heittäminen johtaa hylkäämiseen.

MAALISSA

Luovuta ajanotto Chip järjestäjälle maalialueella. Luovuttamattomista Chipeistä peritään 20 €:n sakkomaksu. Jos keskeytät kilpailun, toimita Chip ja ilmoita keskeytyksestä ajanottoon toimitsijalle.

Palautumisalue sijaitsee maalin yhteydessä olevalla palautumisalueella, jossa kilpailijoille on tarjolla juomaa ja kevyttä palautumisenergiaa (kts. maalinhuolto).

PESEYTYMINEN JA SAUNA

Suorituksen jälkeen kilpailijoille on peseytymis-/saunomismahdollisuus Tenniskeskuksen pukuhuone-/peseytymistiloissa. Mikäli jätit kilpailun ajaksi kassin/repun säilytykseen, voit noutaa sen matkalla pukuhuoneisiin (luovutetaan ainoastaan kilpailijanumeroa vastaan). Omat pyyhkeet. Sauna ja pesutilat ovat käytössä heti oman suorituksen jälkeen.

 

RUOKAILU

Kisatoimistorakennuksessa toimii Tennis Club Taivallahti, jossa kisan jälkeen ruokailumahdollisuus ja virvokkeita. Hietarannassa myös Café Hietsun Ranta kahvila/ravintola. Molemmista edellä mainituista saa kahvilatuotteita sekä purtavaa aamusta iltaan.

 

KILPATAVAROIDEN NOUTO

Nouda vaihtoalueelta pyöräsi ja muut kisatavarasi mahdollisimman pian oman suorittuksen jälkeen. Luovutus vain kisanumeroa vastaan!

 

JOUKKUEVIESTIT

Joukkueella on käytössään yksi numerolappu ja ajanottochip. Chip laitetaan uimarin vasempaan nilkkaan ja numerolappu suoraan pyöräosuuden suorittajalle. Toisessa vaihdossa (pyöräily-juoksu) ajanottochip ja numerolappu luovutetaan juoksuosuuden suorittajalle.

Joukkuekisan vaihdot tapahtuvat seuraavasti:

 

Vaihto 1

Vaihto tapahtuu järjestäjän osoittamalla alueella luovuttamalla ajanotto Chip seuraavalle viestinviejälle (sijainti vaihtoalueella).

 

Vaihto 2

Vaihto tapahtuu järjestäjän rajaamilla alueilla luovuttamalla ajanotto Chip ja numerolappu seuraavalle viestinviejälle (sijainti vaihtoalueella).

 

 WC:T KILPAILUN AIKANA
 • Hiekkarannan kulmaus, lähellä vaihtoaluetta (yleinen WC).

 • Tenniskeskuksen aula, pääsisäänkäynti (yleinen WC)

 

PYÖRÄILYOSUUDEN VALVONTA

Pyöräilyosuutta valvotaan järjestäjän puolesta.

 

Rangaistavia rikkeitä

Peesaaminen, rinnakkainajo muutoin kuin ohitustilanteessa, ryhmässäajo, vaarallinen ohitus, kaistarike, epäurheilijamainen käytös (esim. juomapullon heittäminen reitille, roskaaminen). Reitillä suoritetaan valvontaa moottoripyöristä sekä erillisistä kiinteistä pisteistä.

 

Peesikieltoalue on 10 m

Matka mitataan edellä ajavan takapyörästä takana ajavan etupyörään. Kilpailijan ohitus katsotaan tapahtuneeksi, kun ohittavan etupyörätaso ylittää ohitettavan vastaavan tason. Rinnakkainajo on ehdottomasti kielletty ja ohitetun tulee jättäytyä 10 m etäisyydelle ohittajasta. Jättäytymisen aikana ajolinjan muuttaminen vasemmalle katsotaan peesaukseksi. Peesikieltomatka muihin ajoneuvoihin on 35 m.

Kilpailussa keskiviivaa ei saa ylittää edes ohitustilanteessa.

Länsiväylällä tulee ajaa vasenta reunaa ja ohittaa oikealta. Länsiväylällä ei saa poistua omalta ajokaistalta. Reitillä tulee kierroksella ohituksia ja on tärkeää, että nopeammat pääsevät sujuvasti ohittamaan.

 

Kilpailijan tehdessä rikkeen

Valvoja ilmoittaa pillillä ensimmäisen varoituksen. Rikkeen jatkuessa/toistuessa valvoja ilmoittaa pillillä ja nostaa punaisen kyltin sekä huutaa kilpailijan numeron. Kilpailijan numero toistetaan niin monta kertaa, että kilpailija on ymmärtänyt rikkeen. Mikäli rikettä vielä havaitaan, valvoja nostaa mustan kyltin ja kilpailija on hylätty kilpailusta.

 

Rangaistukset:
 1. Huomautus (pilli)

 2. Stop and go (punainen kyltti)

 3. 5 min rangaistus (punainen kyltti)

 4. Hylkääminen kilpailusta (musta kyltti)

 

Stop and go -rangaistukset

kärsitään reitin varrella, tuomarin ohjeistuksen mukaan. Rangaistuksen valvoo sen antanut tuomari. Stop and go -rangaistusta sovelletaan ainoastaan peesaamisen ja ryhmässäajon valvonnassa. Rangaistuksen pituus vaihtelee 15 sekunnista 2 minuuttiin rikkeen vakavuudesta riippuen.

Viiden minuutin (5 min) rangaistukset

Kärsitään penaltyboxissa, joka sijaitsee pyöräilyn ja juoksun vaihtoalueella. Jokainen rangaistuksen saanut kilpailija huolehtii itse penaltyboxiin menosta. Kilpailijan tulee ilmoittaa/näyttää kilpailunumero penaltyboxin valvojalle, joka kirjaa tiedot ylös. Pyöräilyn valvojat merkkaavat rangaistuksen saaneen kilpailijan numeron ylös ja listat tarkastetaan kilpailun jälkeen. Mikäli kilpailija ei ole suorittanut rangaistusta, se johtaa hylkäämiseen.

Valvonnalla tulemme takaamaan tasapuolisen ja turvallisen kilpailun.

LÖYTÖTAVARAT

Tapahtuman aikana löytötavarat toimitetaan kisakansliaan ja niitä voi tiedustella sieltä tuntomerkkejä vastaan.

Tapahtuman jälkeen löytötavarat toimitetaan Suomen Löytötavaratoimiston Helsingin pisteeseen.

Mäkelänkatu 56, 00510 Helsinki

Tiedustelut (maksullinen):

HELSINKI

Puhelinpalvelu 0600 41006, 24h

 

TSEMPPIÄ KISAAN!

bottom of page