top of page

Sarjakohtaiset ohjeet

 
ALTA LÖYTYY SARJAKOHTAISIA OHJEITA KAIKKIIN VANTAA TRIATHLON SARJOIHIN.
SM-Sprintti avoinsarja (Peesivapaa) (uinti 750m + pyöräily 20km (4x n. 5.3km) + juoksu 5km (2x2.5km)

SM-sijoitukset ratkaistaan avoimessa sarjassa. Avoimen sarjan tuloksiin lasketaan mukaan kaikki samassa lähdössä samalla matkalla olleet kilpailijat. Kilpailija voi täten esim. voittaa sekä U19-sarjan- ja avoimen sarjan suomenmestruuden ja saada mitalin kahdessa sarjassa. Avoimeen sarjaan lasketaan M/N sekä M/N U17 (2006-2007), M/N U19 (2004-2005) ja M/N U23 (2000-2003)

Kilpailumatkat ovat uinti 750 m, pyöräily 20 km ja juoksu 5 km. Sarja on tarkoitettu vain kilpapyörille, alla löytyy tarkempaa infoa säännöistä.

Sarjan lähdöt ovat peesivapaita eli näissä lähdöissä on peeisivapaan kilpailun säännöt. Peesivapaus asettaa joitakin rajoituksia pyörän suhteen. Nämä rajoitukset löytyvät Suomen Triathlonliiton kilpailusäännöistä.

Kilpailulisenssi: Jokaisella SM-kisaan osallistuvalla pitää ilmoittautuessa olla ostettuna kilpailulisenssi vuodella 2022.

Tutustu Suomen Triathlonliiton lisenssijärjestelmä

Märkäpuvun käyttö on sallittua Elitesarjossa (yleinen, 23v, 19v ja 17v) mikäli veden lämpötila on alle 20 astetta. Märkäpuvun paksuus saa olla enintään 5 mm. Tarkempaa tietoa veden lämpötiloista ja märkäpukusäännöistä löydät Suomen Triathlonliiton kilpailusäännöistä, kohdasta uintiosuus.

Mikäli märkäpukua ei saa käyttää, uinnissa on käytettävä asua joka on Triathlonliiton sääntöjen mukaan hyväksytty.

 

LISÄTANGOT

- Ainoastaan perinteiset ohjaustangot ovat sallittuja. Ohjaustankojen päät tulee olla tulpattuja

- Lisätangot ovat sallittuja, jos ne eivät ylitä jarrukahvojen ulointa linjaa.
- Lisätangot tulee olla tehdasvalmisteiset ja tehdasvalmisteisesti yhdistettynä toisiinsa.
- Jarrukahvoja ei saa liittää lisätankoihin.
- Lisätangon korkeimman kohdan ja kynärtukien matalimman kohdan korkeusero vaakasuunnassa ei saa olla yli 10 cm.
- Vesipulloja ei saa kiinnittää ohjaustankoon tai lisätankoon.

 

SÄÄRYSTIMET

Säärystimiä ei saa käyttää, jos märkäpuku on kielletty eli ilman märkäpukua uidessa ne ovat kielletyt! Niiden pukeminen vaihtopaikoilla 1 ja 2 on sallittua.

KILAPAILUNUMERO

Kilpailunumeron saa Vantaa Triathlonissa  pukea märkäpuvun alle.

ULKOPUOLINEN APU

SM-kisassa ei ole hyväksytty ulkopuolinenapu kisanaikana, esim. ulkopuolinen juotto, renkaan vaihto, lisävarusteiden (esim. lippalakki, aurinkolasit..) antaminen, eikä myöskään uimalasien tai uimalakin ottaminen kilpailijalta uinnin jälkeen, vaan kilpailija on vietävä ne vaihtopaikallaan olevaan laatikkoon.

           

PENALTYBOX

Penaltybox sijaitsee ennen toiselle kierrokselle menoa ja juoksuosuuden lopussa, jossa kärsitään ylituomarin määräämät rangaistukset, 10s pysähdyksellä penaltyboxissa. Penatlyboxissa on taulu jossa lukee rangaistujen kilpailijoiden numerot, joiden pitää siellä kyseinen 10s aikarangaistus kärsiä.

LISÄÄ OHJEITA KILPAILUINFO SIVULTA

PALKINTORAHAT

SM-sprintti peesivapaassa (avoin sarja) kilpailussa on palkintorahaa kilpailun kolmelle nopeimmalle miehelle ja naiselle.

1.  800 €

2.  500 €

3.  300 €

SM-Sprintti ikäsarjat  (Peesikielto) (uinti 750m + pyöräily 20km (3x n. 7km) + juoksu 5km (2x2.5km)

SM-sprintti,  jossa ratkaistaan 18-29v, 30-34v, 35-39v, 40-44v, 45-49v, 50-54v, 55-59v, 60-64v, 65-69v, 70-74v, 75-79v, 80+ sarjojen Suomenmestaruudet. Kilpailumatkat ovat uinti 750 m, pyöräily 20 km ja juoksu 5 km. Sarja on tarkoitettu kilpapyörille, myös aika-ajo ja triathlonpyörät ovat sallittuja. Alla löytyy tarkempaa infoa säännöistä.

 

SM-ikäsarjan sprinttikilpailu on peesikieltokisa. Yksinkertaisesti tulkittuna tämä tarkoittaa sitä, että kilpailun pyöräilyosuudella takana tuleva pyöräilijä ei saa ajaa 10 metriä lähempänä edellä ajavaa kilpailijaa. Myös rinnakkain ajaminen on kielletty. Rangaistuksena käytetään  1min aikasakkoa, joka kärsitään juoksuosuudella, muut rikkeet 10s.

Lisää peesikiellosta löytyy Suomen Triathlonliiton kilpailusäännöistä.

 

Kilpailulisenssi: Jokaisella SM-kisaan osallistuvalla pitää ilmoittautuessa olla ostettuna kilpailulisenssi vuodella 2022.

Tutustu Suomen Triathlonliiton lisenssijärjestelmä

 

Tutustu  Suomen Triathlonliiton kilpailusääntöihin

Märkäpuvun käyttö on sallittua mikäli veden lämpötila on alle 22 astetta. Märkäpuvun paksuus saa olla enintään 5 mm. Tarkempaa tietoa veden lämpötiloista ja märkäpukusäännöistä löydät Suomen Triathlonliiton kilpailusäännöistä, kohdasta uintiosuus.

Mikäli märkäpukua ei saa käyttää, uinnissa on käytettävä asua joka on Triathlonliiton sääntöjen mukaan hyväksytty.

SÄÄRYSTIMET

Säärystimiä ei saa käyttää, jos märkäpuku on kielletty eli ilman märkäpukua uidessa ne ovat kielletyt! Niiden pukeminen vaihtopaikoilla 1 ja 2 on sallittua..

KILAPAILUNUMERO

Kilpailunumeron saa Vantaa Triathlonissa  pukea märkäpuvun alle.

ULKOPUOLINEN APU

SM-kisassa ei ole hyväksytty ulkopuolinenapu kisanaikana, esim. ulkopuolinen juotto, renkaan vaihto, lisävarusteiden (esim. lippalakki, aurinkolasit..) antaminen, eikä myöskään uimalasien tai uimalakin ottaminen kilpailijalta uinnin jälkeen, vaan kilpailija on vietävä ne vaihtopaikallaan olevaan laatikkoon.

PENALTYBOX

Penaltybox sijaitsee juoksuosuuden lopussa, jossa kärsitään ylituomarin määräämät rangaistukset, 10s /1min pysähdyksellä penaltyboxissa. Penatlyboxissa on taulu jossa lukee rangaistujen kilpailijoiden numerot, joiden pitää siellä kyseinen 10s / 1min aikarangaistus kärsiä.

           Pyöräilyosuuden peesisääntönä = 1min aikasakko joka kärsitään penaltyboxissa juoksuosuudella

           LISÄÄ OHJEITA KILPAILUINFO SIVULLA

SM-Joukkueviestit (yleinen, nuoret ja masters 170v sekä masters 210v sarjat,) Lue lisää täältä

SM-Special triathlon         Lue ohjeet täältä.

Aikuinen & Lapsi sarjan  Lue ohjeet täältä.

Avovesiuintikilpailu          Lue ohjeet täältä.

Kuusijärvi juoksu              Lue ohjeet täältä.

Perusmatka

Uinti 1500m (2x750m)

Pyöräily 40km (3x 13.3km)

Juoksu 10km (2x5km)

Yleistä:

Kisassa on sarjat sekä naisille että miehille ja tuloksissa sarjat jaetaan vielä ikäsarjoihin (YL, 40., 50., 60., 70.,80..). Tuloksissa näkyvät loppuajan lisäksi myös eri osalajien osuusajat.

Kisaan osallistuminen ei edellytä minkään triathlonseuran jäsenyyttä eikä kilpailulisenssiä.

Perusmatkankilpailu on peesikieltokisa. Yksinkertaisesti tulkittuna tämä tarkoittaa sitä, että kilpailun pyöräilyosuudella takana tuleva pyöräilijä ei saa ajaa 10 metriä lähempänä edellä ajavaa kilpailijaa. Myös rinnakkain ajaminen on kielletty.

Pyöräilyosuuden peesisääntönä = 2 min aikasakko joka kärsitään penaltyboxissa juoksuosuudella.

Lisää peesikiellosta löytyy Suomen Triathlonliiton kilpailusäännöistä.

ULKOPUOLINEN APU

Kilpailussa ei ole hyväksytty ulkopuolinenapu kisanaikana, esim. ulkopuolinen juotto, renkaan vaihto, lisävarusteiden (esim. lippalakki, aurinkolasit..) antaminen, eikä myöskään uimalasien tai uimalakin ottaminen kilpailijalta uinnin jälkeen, vaan kilpailija on vietävä ne vaihtopaikallaan olevaan laatikkoon. Myös roskaaminen (mm. käytettyjen geelien tahallinen tiputtaminen pyöräreitille) kisaaikana on kielletty, josta seuraa 2min aikasakko penaltyboxissa juoksun aikana.

PENALTYBOX

Penaltybox sijaitsee juoksukierrokselle mentäessä ja juoksuosuuden lopussa, jossa kärsitään ylituomarin määräämät rangaistukset, 2min pysähdyksellä penaltyboxissa. Penatlyboxissa on taulu jossa lukee rangaistujen kipailjoiden numerot, joiden pitää siellä kyseinen 2min aikarangaistus kärsiä.

Märkäpuvun käyttäminen on sallittua kaikissa näissä sarjoissa. Märkäpuvun paksuus saa olla enintään 5 mm. Tarkempaa tietoa veden lämpötiloista ja märkäpukusäännöistä löydät Suomen Triathlonliiton kilpailunjärjestäjän säännöt, kohdasta uintiosuus.

Perusmatkankisassa jaetaan palkinnot parhaille eri ikäsarjoissa.

Kaikkien osallistujien on tärkeää tutustua hyvin kilpailuohjeisiin, aikatauluihin ja reittikarttoihin jo ennen tapahtumapäivää täältä.

HUOM! Hae kisapussisi  riittävän ajoissa kisakansliasta. Kisapussi sisältää mm. kilpailunumerosi, Chipp-ajanottolaitteen, uimalakin, tarrat pyörääsi ja kypärääsi sekä erilaista mainosmateriaalia.

 

 

Ohjeita ensikertalaisille:

Uintiosuus:

Uinti on monelle triathlonin haastavin osuus.

Kaikkien on hyvä harjoitella uintia avovedessä ennen tapahtumaa, jotta tottuu avovedelle ominaisiin piirteisiin (huonompi näkyvyys vedessä, ei rataviivoja pohjassa vaan joutuu suunnistamaan pinnalta, aurinko, aallot yms. sekä mahdolliseen viileämpään veteen). Märkäpuvun käyttöä on hyvä kokeilla etukäteen.

Avoveden lisäksi triathlonuintiin tulee haastetta muiden uimareiden joukossa uimisesta. Etenkin uinnin alussa voi olla jopa hiukan ahdasta ja tulla pieniä kontakteja, mutta jo 50 - 100 m uinnin jälkeen eteneminen alkaa yleensä olla väljempää. Mikäli kuitenkin koet jännitystä / arkuutta muista osallistujista, voit lähdössä valita paikkasi ryhmän takarivistä tai jommastakummasta reunasta.

Uintiosuudella käden nostaminen pystyyn on merkki, että tarvitset apua. Uintireitillä on veneitä ja kanootteja huolehtimassa osallistujien turvallisuudesta.

Pyöräily:

Pyöräily tapahtuu edestakaisena 13.3km reittinä Vanhaa Lahdentietä pitkin. Tutustu reittikarttoihin ennen tapahtumaa. Pyöräilyreitti on suljettu autolijoilta. Huomioi kuitenkin kanssa kilpailijat äläkä tee äkkinäisiä ajolinjan muutoksia.

Triathlonissa on aina pakko käyttää kypärää!

Juoksu:

Juoksu tapahtuu kahtena kierroksena. Kierros alkaa Kuusijärven rantaa pitkin ja kulkee Vanhan Lahdentien ja Lahdenväylän ali kohti Päiväkumpua. Päiväkummusta palataan samaa reittiä takaisin Kuusijärvelle ja kierroksen lopuksi kierretään vielä kaunista rantatietä pitkin Kuusijärvi. Reitti on mukavan vaihteleva ja hiekka pohjainen.

Monelle ensikertalaiselle on erittäin haastavaa juosta heti pyöräilyn perään, joten tätä kannattaa kokeilla ennen tapahtumaa. Muutaman kisatapahtumaa edeltävän pyörälenkin jälkeen on hyvä lähteä juoksemaan mahdollisimman pian. Jo 5-10 min juoksu auttaa sopeutumaan tähän haastavaan vaihtoon. On myös hyvä muistaa, ettei kävely ole kiellettyä ja usein jo pienen kävelyn jälkeen jaksaa taas juosta uudella tarmolla.

Juoksuosuuden jälkeen maalisuoralla on lupa tuuletella ja maalissa voi onnitella itseään. Palautuminen on mukava aloittaa nauttimalla järjestäjien tarjoamasta huollosta, saunomalla ja pulahtamalla raikkaaseen järveen =)

LISÄÄ OHJEITA KILPAILUINFO SIVULTA 

Puolimatka

Uinti 1900m (kahten kierroksena, ensimmäinen kierros n. 1050m ja toinen n. 850m)

Pyörä 90km (6x15km)

Juoksu 21km (4 x 5.25km)

Yleistä:

Kisassa on sarjat sekä naisille että miehille ja tuloksissa sarjat jaetaan vielä ikäsarjoihin (YL, 40., 50., 60., 70.,80..). Tuloksissa näkyvät loppuajan lisäksi myös eri osalajien osuusajat.

Kisaan osallistuminen ei edellytä minkään triathlonseuran jäsenyyttä eikä kilpailiulisenssiä.

 

 

Puolimatkan kisassa on cut off (enimmäisajat): uinti ja pyöräily tulee suorittaa 5 tunnin kuluessa kisan lähdöstä ja maaliin tulee saapua 7,5 tunnin kuluessa kisan lähdöstä.

Puolimatkankilpailu on peesikieltokisa. Yksinkertaisesti tulkittuna tämä tarkoittaa sitä, että kilpailun pyöräilyosuudella takana tuleva pyöräilijä ei saa ajaa 10 metriä lähempänä edellä ajavaa kilpailijaa. Myös rinnakkain ajaminen on kielletty.

Pyöräilyosuuden peesisääntönä = 5 min aikasakko joka kärsitään penaltyboxissa juoksuosuudella.

Lisää peesikiellosta löytyy Suomen Triathlonliiton kilpailusäännöistä.

ULKOPUOLINEN APU

Kilpailussa ei ole hyväksytty ulkopuolinenapu kisanaikana, esim. ulkopuolinen juotto, renkaan vaihto, lisävarusteiden (esim. lippalakki, aurinkolasit..) antaminen, eikä myöskään uimalasien tai uimalakin ottaminen kilpailijalta uinnin jälkeen, vaan kilpailija on vietävä ne vaihtopaikallaan olevaan laatikkoon. Myös roskaaminen (mm. käytettyjen geelien tahallinen tiputtaminen pyöräreitille) kisaaikana on kielletty, josta seuraa 5min aikasakko penaltyboxissa juoksun aikana.

PENALTYBOX

Penaltybox sijaitsee juoksuosuuden lopussa, jossa kärsitään ylituomarin määräämät rangaistukset, 5min pysähdyksellä penaltyboxissa. Penatlyboxissa on taulu jossa lukee rangaistujen kipailjoiden numerot, joiden pitää siellä kyseinen 5min aikarangaistus kärsiä.

Märkäpuvun käyttäminen on sallittua kaikissa näissä sarjoissa. Märkäpuvun paksuus saa olla enintään 5 mm. Tarkempaa tietoa veden lämpötiloista ja märkäpukusäännöistä löydät Suomen Triathlonliiton kilpailunjärjestäjän säännöt, kohdasta uintiosuus.

Puolimatkankisassa jaetaan palkinnot parhaille eri ikäsarjoissa.

Kaikkien osallistujien on tärkeää tutustua hyvin kilpailuohjeisiin, aikatauluihin ja reittikarttoihin jo ennen tapahtumapäivää täältä.

HUOM! Hae kisapussisi  riittävän ajoissa kisakansliasta. Kisapussi sisältää mm. kilpailunumerosi, Chipp-ajanottolaitteen, uimalakin, tarrat pyörääsi ja kypärääsi sekä erilaista mainosmateriaalia.

 

 

Ohjeita ensikertalaisille:

Uintiosuus:

Uinti on monelle triathlonin haastavin osuus.

Kaikkien on hyvä harjoitella uintia avovedessä ennen tapahtumaa, jotta tottuu avovedelle ominaisiin piirteisiin (huonompi näkyvyys vedessä, ei rataviivoja pohjassa vaan joutuu suunnistamaan pinnalta, aurinko, aallot yms. sekä mahdolliseen viileämpään veteen). Märkäpuvun käyttöä on hyvä kokeilla etukäteen.

Avoveden lisäksi triathlonuintiin tulee haastetta muiden uimareiden joukossa uimisesta. Etenkin uinnin alussa voi olla jopa hiukan ahdasta ja tulla pieniä kontakteja, mutta jo 50 - 100 m uinnin jälkeen eteneminen alkaa yleensä olla väljempää. Mikäli kuitenkin koet jännitystä / arkuutta muista osallistujista, voit lähdössä valita paikkasi ryhmän takarivistä tai jommastakummasta reunasta.

Uintiosuudella käden nostaminen pystyyn on merkki, että tarvitset apua. Uintireitillä on veneitä ja kanootteja huolehtimassa osallistujien turvallisuudesta.

Pyöräily:

Pyöräily tapahtuu Vanhalla Lahdentiellä edestakaisena reittinä (6x15km). Tutustu reittikarttoihin ennen tapahtumaa. Pyöräilyreitti on suljettu autolijoilta. Huomioi kuitenkin kanssa kilpailijat äläkä tee äkkinäisiä ajolinjan muutoksia.

Triathlonissa on aina pakko käyttää kypärää!

Juoksu:

Juoksu tapahtuu sorapaintaista reilu 5.25km reittiä neljänä kierroksena. Kierros alkaa Kuusijärven rantaa pitkin ja kulkee Vanhan Lahdentien ja Lahdenväylän ali kohti Päiväkumpua. Päiväkummusta palataan samaa reittiä takaisin Kuusijärvelle ja kierroksen lopuksi kierretään vielä kaunista rantatietä pitkin Kuusijärvi. Reitti on mukavan vaihteleva ja hiekka pohjainen.

Monelle ensikertalaiselle on erittäin haastavaa juosta heti pyöräilyn perään, joten tätä kannattaa kokeilla ennen tapahtumaa. Muutaman kisatapahtumaa edeltävän pyörälenkin jälkeen on hyvä lähteä juoksemaan mahdollisimman pian. Jo 5-10 min juoksu auttaa sopeutumaan tähän haastavaan vaihtoon. On myös hyvä muistaa, ettei kävely ole kiellettyä ja usein jo pienen kävelyn jälkeen jaksaa taas juosta uudella tarmolla.

Juoksuosuuden jälkeen maalisuoralla on lupa tuuletella ja maalissa voi onnitella itseään. Palautuminen on mukava aloittaa nauttimalla järjestäjien tarjoamasta huollosta, saunomalla ja pulahtamalla raikkaaseen järveen =)

                      LISÄÄ OHJEITA KILPAILUINFO SIVULTA

Kilpakunto-, Kunto- ja Kokeile Triathlonia –sarjat

Kilpa-, Kilpakunto-, Kunto- ja Kokeile Triathlonia -sarjat ovat kaikille avoimia lähtöjä, eivätkä edellytä kuulumista mihinkään triathlonseuraan eikä kilpailulisenssiä.

Kilpakuntosarja (uinti 750 m, pyörä 20 km (3x n. 7km), juoksu 5km (2x2.5km))

Tarkoitettu maantie- tai aika-ajo kilpapyörän omistaville, joissa on siis kilpapyörän ohjaustanko (kippurasarvinen tai aika-ajo). Kilpakuntosarjojen lähdöt ovat ns. peesikieltolähtöjä. Yksinkertaisesti tulkittuna tämä tarkoittaa sitä, että kilpailun pyöräilyosuudella takana tuleva pyöräilijä ei saa ajaa 10 metriä lähempänä edellä ajavaa kilpailijaa. Myös rinnakkain ajaminen on kielletty. Lisää peesikiellosta löytyy Suomen Triathlonliiton kilpailusäännöistä. Tutustu reittikarttoihin täältä

Kuntosarja (uinti 500 m, pyörä 20 km (eka kierros n. 7km ja toinen 13,3km), juoksu 5 km (2x2.5km))

Tarkoitettu peruspyörille (ei-kilpapyörille), kuten esim. maasto-,  retki-, city-, hybridipyörät ja mummola pyörät.  Jos pyörässä on kilpapyörän ohjaustanko (kippurasarvinen tai aika-ajo) kilpailet kilpakuntosarjassa. Sähköpyörät ovat kuitenkin kielletyt. Tutustu reittikarttoihin täältä

Kokeile Triathlonia -sarja (uinti 200 m, pyörä 14 km (2x n. 7km), juoksu 2,5 km)

Sisältää lyhyen uinnin ja muutenkin lyhemmät matkat ja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat kokeilla triathlonia! Tutustu reittikarttoihin täältä

 

Ohjeita kuntoilijoille / ensikertalaisille:

Kilpakuntosarja on enemmän oman mielen mukaan tiukkaa kisaamista ja kuntosarjat ovat enemmän rentohenkisiä lähtöjä, joissa tavoitteena ei ole hampaat irvessä kilpaileminen, vaan triathlonista nauttiminen ja itsensä voittaminen. Ja eihän pieni naapurin kanssa kisailukaan ole niissäkään kiellettyä ;)

 

Kaikissa sarjoissa on sarjat sekä naisille että miehille ja tuloksissa sarjat jaetaan vielä ikäsarjoihin (YL, 40, 50, 60, 70.., ). Tuloksissa näkyvät loppuajan lisäksi myös eri osalajien osuusajat.

 

Märkäpuvun käyttäminen on sallittua kaikissa näissä sarjoissa.

 

Kaikkien osallistujien on tärkeää tutustua hyvin kilpailuohjeisiin, aikatauluihin ja reittikarttoihin jo ennen tapahtumapäivää. Lisäksi tapahtumapäivänä tulee osallistua kilpailuinfoon.

HUOM! Hae kisapussisi  riittävän ajoissa kisakansliasta. Kisapussi sisältää mm. kilpailunumerosi, Chipp-ajanottolaitteen, uimalakin, tarrat pyörääsi ja kypärääsi sekä erilaista mainosmateriaalia.

Uintiosuus:

Uinti on monelle triathlonin haastavin osuus. Kuusijärven kilpailussa on tämän vuoksi eri sarjoja kuntoilijoille: mm. Kokeile Triathlonia sarjassa uinti on vain 200 m, kun Kuntosarjassa se on 500 m ja Kilpakuntosarjassa 750 m.

Kaikkien on hyvä harjoitella uintia avovedessä ennen tapahtumaa, jotta tottuu avovedelle ominaisiin piirteisiin (huonompi näkyvyys vedessä, ei rataviivoja pohjassa vaan joutuu suunnistamaan pinnalta, aurinko, aallot yms. sekä mahdolliseen viileämpään veteen). Mikäli suunnittelet märkäpuvun käyttöä, on sitäkin hyvä kokeilla etukäteen.

Avoveden lisäksi triathlonuintiin tulee haastetta muiden uimareiden joukossa uimisesta. Etenkin uinnin alussa voi olla jopa hiukan ahdasta ja tulla pieniä kontakteja, mutta jo 50 - 100 m uinnin jälkeen eteneminen alkaa yleensä olla väljää. Mikäli kuitenkin koet jännitystä / arkuutta muista osallistujista, voit lähdössä valita paikkasi ryhmän takarivistä tai jommastakummasta reunasta.

Uintiosuudella käden nostaminen pystyyn on merkki, että tarvitset apua. Uintireitillä on veneitä ja kanootteja huolehtimassa osallistujien turvallisuudesta.

Pyöräily:

Pyöräily tapahtuu edestakaisena noin 7 km reittinä Vanhaa Lahdentietä pitkin. Reittiä kierretään kolme kierrosta. Reitti on suljettu muulta liikenteeltä. Se on erittäin turvallinen ja mukavasti vaihteleva pienine mäkineen. Triathlonissa on aina pakko käyttää kypärää! Tutustu reittikarttoihin ennen tapahtumaa.

Juoksu:

Juoksu tapahtuu kauniilla rantareitillä (2.5km), joka kiertää Kuusijärveä. Reitti on mukavan vaihtelava ja hiekkapohjainen. Monelle ensikertalaiselle on erittäin haastavaa juosta heti pyöräilyn perään, joten tätä kannattaa kokeilla ennen tapahtumaa. Muutaman kisatapahtumaa edeltävän pyörälenkin jälkeen on hyvä lähteä juoksemaan mahdollisimman pian. Jo 5-10 min juoksu auttaa sopeutumaan tähän haastavaan vaihtoon. On myös hyvä muistaa, ettei kävely ole kiellettyä ja usein jo pienen kävelyn jälkeen jaksaa taas juosta uudella tarmolla.

Juoksuosuuden jälkeen maalisuoralla on lupa tuuletella ja maalissa voi onnitella itseään. Palautuminen on mukava aloittaa nauttimalla järjestäjien tarjoamasta huollosta, saunomalla ja pulahtamalla raikkaaseen järveen.

 

                        LISÄÄ OHJEITA KILPAILUINFO SIVULLA

          Joukkueviesti

                     Joukkueviestissä on kaksi sarjaa aikuisille:

                     1. Joukkueviesti lyhyt "sprintti" (uinti 750m – pyörä 20km – juoksu 5km)

                     2. Joukkueviesti pitkä "perusmatka" (uinti 1500m – pyörä 40km – juoksu 10km)

                     Sarjat lapsille:

                     Joukkueviesti lapsille ja nuorille sarjoissa alle 11v, 13v ja 15v (uinti 200m – pyörä 7km – juoksu 2.5km)

                     Joukkuekilpailussa yksi ui, toinen pyöräilee ja kolmas juoksee, vaihtokapulana toimii ajanotto chippi.

                     Joukkueviesteissä pyöräilyosuudella on peesauskielto.

          HUOM! Joukkueviestissä miesten / poikien joukkueessa voi olla naisia / tyttöjä. Sekajoukkueet kisaavat miesten / poikien sarjoissa!

Lasten sarjoissa kaikkien joukkueen jäsenten pitää olla alle kyseisen sarjan ikäryhmän eli nuorempia saa olla vanhempien joukkueissa - ei tosinpäin!

                      Ennen kilpailua              

                      - Kirjekuoressa olevat tarrat  pyöräilijän kypärään ja pyörään

                      - Chip -ajanottolaite uimarin vasempaan nilkkaan, numerolappu pyöräilijän vyötärön ympärille (numero takapuolelle) (kadonneesta chipistä 

                         veloitamme 50e)

                      - Pyörän tarkastuksessa pyörä tarkistetaan. Viekää pyörä vaihtopaikalle viimeistään 30min min ennen oman sarjan lähtöä ja asettakaa pyörä 

                         telineeseen.

                      - Viimeistään 10 min ennen lähtöä uimarin on oltava starttialueen lähellä sijaitsevassa odotuskarsinassa

                      - Pyöräilijä odottaa vaihtoa vaihtopaikan alussa ennen vaihtoaluetta, Juoksija vaihtopaikan lopussa (ovat sama paikka aita siinä välissä), mistä

                        alkaa juoksuosuus.

                      - Uinnin jälkeen uimari juoksee vaihtoalueen alkuun, Chip -ajanottolaite siirretään pyöräilijän nilkkaan

                      - Pyöräilijä juoksee ottamaan pyörän telineestä, työntää pyörän vaihtoalueelta ja aloittaa pyöräilyn vihreän viivan ylitettyään. Pyöräilyssä tulee 

                         ajaa oikeaa reunaa ja ohittaa vasemmalta, keskiviivaan ylittäminen on ehdottomasti kielletty.

                      - Pyöräilyn päätyttyä tulee nousta pyörän päältä ennen punaista viivaa. Pyöräilijä työntää pyörän takaisin telineeseen ja juoksee vaihtopaikan

                         loppuun. Chip-ajanottolaite siirretään siellä juoksijan nilkkaan ja numerolappu annetaan juoksijalle (numero etupuolelle).

          Lasten- ja nuortensarjat

Lastensarjat on tarkoitettu nuorille lajin harrastajille sekä uusille kokeilijoille. Sarjat ovat tytöt / pojat alle 9-, 11-, 13-, 15 -vuotiaat.

                                     

                   Matkat:

                   - Alle 9v (2014- ja myöhemmin syntyneet)  uinti 100 m, pyörä 3.5 km ja juoksu 1 km

                   - Alle 11v (2012-2013 syntyneet) uinti 100 m, pyörä 3.5 km ja juoksu 1 km

                   - Alle 13v (2010-2011 syntyneet) uinti 200m, pyörä 5km ja juoksu 1.5km

                   - Alle 15v (2008-2009 syntyneet) uinti 300 m, pyörä 7 km ja juoksu 2.5 km "peesivapaa kisa" Lue peesivapaan kilpailun säännöt

                     Nuorten Suomen cupista infoa Triathlonliiton sivulta

 

Lasten sarjoissa 9-13v Uintiin riittää uimahousut, pyöräilyyn jarrullinen toimiva pyörä (Huom! kts. alta ohje 11v ja 13v sarjan pyöriin) sekä kypärä ja juoksuun lenkkarit. Pyöräillä ja juosta voi vaikka uikkareissa mutta paita pitää olla lisäksi päällä ja kylmällä kelillä on mukava pukea vaihtoalueella lisävaatetta. Pääasia lastensarjoissa on, että urheileminen on hauskaa!

 

HUOM!

Triathlonliiton nuorten cupin sarjoissa 11v ja 13v

Kaikki lisätangot ovat kiellettyjä. Vain tavanomainen kilpapyörän (myös maastopyörän ja tavallisen pyörät tangot ovat sallittuja) ohjaustanko sallitaan.

Ristitilanteessa Tangon tavanomaisuuden määrittää kilpailun ylituomari.

Myös ns. triathlon- ja aika-ajopyörä sekä levykiekot ja profiililtaan yli 55mm korkeammat vanteet ovat kiellettyjä, vaikka kyseessä olisi peesikieltokilpailu.

LISÄÄ OHJEITA KILPAILUINFO SIVULTA

         HUOM! Nuorten 15v sarja on peesivapaa kilpailu ja tarkoitettu kilpapyörille (myös tavalliset- ja maastopyörät ovat sallittuja, triathlon-

         ja aika-ajopyörät eivät ole sallittuja, lue alta tarkemmat ohjeet säännöistä.

         Sarjan lähtö on peesivapaa eli näissä lähdöissä on peeisivapaan kilpailun säännöt. Peesivapaus asettaa joitakin rajoituksia pyörän

         suhteen. Nämä rajoitukset löytyvät Suomen Triathlonliiton kilpailusäännöistä.

         Reitit ovat selkeät ja turvalliset.

         Triathlonliiton säännöistä kohta 14. Peesivapaat kilpailut:

                     - Ainoastaan perinteiset ohjaustangot ovat sallittuja. Ohjaustankojen päät tulee olla tulpattuja

                     - Lisätangot ovat sallittuja, jos ne eivät ylitä jarrukahvojen ulointa linjaa.

                     - Lisätangot tulee olla tehdasvalmisteiset ja tehdasvalmisteisesti yhdistettynä toisiinsa.

                      - Jarrukahvoja, eikä vaihdevipuja saa liittää lisätankoihin

                     - Lisätangon korkeimman kohdan ja kyynärtukien matalimman kohdan korkeusero vaakasuunnassa ei saa olla yli 10 cm.

                     - Vesipulloja ei saa kiinnittää ohjaustankoon tai lisätankoon.

                     - Korkeaprofiiliset vanteet saavat olla enintään 55mm korkeita.

                     - Levykiekon käyttö on kielletty.

          KILAPAILUNUMERO

          Kilpailunumeron saa Vantaa Triathlonissa  pukea märkäpuvun alle.

          LISÄÄ OHJEITA KILPAILUINFO SIVULTA

bottom of page