top of page

Kysymyksiä ja vastauksia

K: Mistä on kyse?
V: Next Triathlon Helsinki on Helsingin Hietaniemessä järjestettävä triathlonkilpailu. Triathlon on uinnin, pyöräilyn ja juoksun yhdistelmälaji. Next Triathlon Helsingin päämatkana on Olympiamatka eli perusmatka: 1,5 kilometriä uintia, 40 kilometriä pyöräilyä ja 10 kilometriä juoksua.

K: Kuka järjestää tapahtuman?
V: Tapahtuman pääjärjestäjä on Triathlon Challenge Finland Oy, joka on urheilukilpailujen ja –tapahtumien järjestämiseen erikoistunut suomalainen yritys. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä kaupungin/kunnan, viranomaisten, yksityisten elinkeinonharjoittajien, yritysten, yhteisöjen ja urheiluseurojen kanssa.

 

K: Mitä tarkoittaa peesivaapaa ja mitä peesikielto?
V: peesata ark., vars. urh. juosta, hiihtää, ajaa t. seurata muulla tavoin vars. hyötymistarkoituksessa aivan toisen perässä, roikkua kannoilla (Kielitoimiston sanakirja). Peesikielto kilpailussa peesaaminen on siis pyöräilyosuudella kielletty.

 

Peesikieltoalue on kotimaan kilpailuissa 3 m sivusuuntaan x 10 m edellä ajavan takapyörän takareunasta takana ajavan etupyörän etureunaan. Kilpailijan ohitus katsotaan tapahtuneeksi, kun ohittavan etupyörän taso ylittää ohitettavan vastaavan tason. Ohituksen jälkeen ohitetun on 30 metrin matkalla jättäydyttävä 10 metrin päähän ohittajan takapyörän reunasta. Jättäytymisen aikana ajolinjan muuttaminen vasemmalle katsotaan peesaukseksi.

 

Rinnakkain ajaminen on kielletty ja se tulkitaan peesaukseksi. Peesikieltomatka muihin ajoneuvoihin on 35 m. Peesirangaistukset määritellään kilpailukohtaisesti. (Lisäinfoa:  Suomen Triathlonliiton kilpailusäännöt)

 

K: Mitä peesivapaus tarkoittaa pyörän suhteen?
V: Peesivapaissa kilpailuissa ns. aika-ajo- ja triathlonpyörät ovat kiellettyjä. Vain tavanomainen kilpapyörän ohjaustanko sallitaan. Ristiriitatilanteissa tangon tavanomaisuuden määrittää ylituomari. Lisätangot tai sellaiseksi luokiteltavat eivät saa ylittää jarrukahvojen etulinjan tasoa ja lisätankojen tulee olla yhdistettynä turvalliseksi katsottavalla sillalla. Ristiriitatilanteissa tangon turvallisuuden määrittää ylituomari. Jarrukahvojen tulee sijaita ohjaustangossa, ei lisätangoissa ja jarrukahvojen kärjet eivät saa osoittaa eteenpäin. Jarrukahvojen etulinja ei saa ylittää yli 15 cm etupyörän akselitason pystysuoraa linjaa.

Ei-eteenpäin suuntautuneet vaihtajat ovat sallittuja lisätangoissa. (Lisäinfoa: Suomen Triathlonliiton kilpailusäännöt)

 

Peesikieltokilpailuissa ei ole ohjaustankoa koskevia rajoituksia.

 

K: Millaisella pyörällä voi osallistua?
V: Peesivapaa sarja on tarkoitettu vain kilpapyörille, yllä löytyy tarkemmin säännöistä. Ikäsarjoissa kaikki peruspyörät ovat sallittuja. Pyörän kunto tarkastetaan kilpailunjärjestäjän toimesta. Erikoispyörät kuten nojapyörät, yksipyöräiset, tandemit, yms. ovat lähtökohtaisesti kielettyjä. Poikkeusluvasta voi olla yhteydessä kilpailunjärjestäjään.

 

K: Millainen kilpailuasu on sallittu?
V: Uinnissa miehillä vähintään uimahousut, naisilla kaksiosainen tai kokonainen uima-asu. Uimalasit on sallittu ja märkäpuku sallittu kilpailunsääntöjen mukaisesti. Kaikki muut apuvälineet ja varusteet on kielletty, myös märkäpuvun pelkän ylä- tai alaosan käyttö. Pyöräilyssä ylävartalo: paita tai vastaava, alavartalo: vähintään uimahousut. Myös pyöräilykypärä on pakollinen. Juoksussa  ylävartalo: paita tai vastaava, alavartalo: vähintään uimahousut.

 

K: Mitkä varusteet pakollisia kisassa?
V: Vähintään edellisessä kuvattu kilpailuasu. Uinnissa kisajärjestäjältä saatu uimalakki. Omaa uimalakkia ei saa käyttää paitsi kisajärjestäjän lakin alla tai erityisluvalla. Pyöräilyssä pyöräilykypärä. Kilpailujärjestäjältä saatu kilpailunumero, kypärään ja pyörään kiinnitettävät numerotarrat sekä jalkaan kiinnitettävä ajanottochip.

 

K: Saako suorituksen aikana kuunnella musiikkia?
V: Ei. Turvallisuuden takaamiseksi musiikin kuuntelu on kielletty. Osallistujan on kuultava toimitsijoiden ohjeet ja muiden kilpailijoiden mahdollinen kommunikointi.

 

K: Saanko ilmoittautumismaksun takaisin, jos en pääse osallistumaan tapahtumiin?
V: Lisätietoja Osallistumisoikeuden siirtäminen ja Osallistumisen peruuttamien kohdasta Ohjeet ja säännöt.

 

K: Voiko sarjaa vaihtaa?
V: Lisätietoja Osallistumisoikeuden siirtäminen ja Osallistumisen peruuttamien kohdasta Ohjeet ja säännöt.

 

K: Miten ikäsarjat määritellään. Esim. täytän kilpailuvuonna 40, mutta vasta kilpailun jälkeen, joten mihin sarjaan kuulun?
V: Kilpailijan sarja on sama koko kalenterivuoden. Sarja määräytyy sen kalenterivuoden mukaan, jonka aikana kilpailija täyttää sarjan ikärajan, joka on ilmaistu sarjan tunnusnumerossa. Ikäsarjat ovat; Yleinen, 40, 50, 60, 70 ja 80 vuotiaat.

 

K: Onko yhteislähtö vai onko lähdöt porrastettu jotenkin? Haluaisin kaverini kanssa samaan lähtöön, onko tämä mahdollista?
V: Eliitille (yleinen sarja) ja ikäsarjoille on omat lähdöt. Lisäksi miehet ja naiset lähtevät pääsääntöisesti omissa lähdöissään. Lähtöryhmät määräytyvät ikäsarjojen mukaan. Lähtöryhmät pyritään muodostamaan yhtä suuriksi.

bottom of page